Sluker du i deg rødvin, kaffe, te og røyker sigaretter så ikke forvent deg skinnende hvite tenner. Andre syndebukker er brus, sauser, juice og selvfølgelig sukker. Det er viktig og se på spise vanene man har slik at tennene holder seg hvite. Jeg sier ikke at du må slutte å drikke vin, så dum er jeg ikke.

Drikker du derimot et glass om dagen, gjerne med lit sjokolade og en røyk ville jeg kanskje tenkt meg litt om. Det er viktig og ta vare på tennene selv om bleking av tenner er en effektiv måte og få dem hvitere på.

1. Sjekk tannbørsten

Du skal helst bytte tannbørste minst annenhver måned eller oftere. Ellers bare overfører du bakterier til munnen din. Ifølge Beverly Hills tannlege Harold Katz, er den beste måten å børste tennene på ved å plassere tannbørsten i en 45-graders vinkel mot tannkjøttet og forsiktig flytte den i en sirkulær bevegelse, istedenfor en frem og tilbake bevegelse. Grip tannbørsten som en blyant, så vil du ikke skrubbe for hardt.

2. Blek tennene
Bleking av tennene er en effektiv måte å få tennene hvitere på hvis de allerede er misfarget. Sjekk ut vår anbefalte tannbleking`s produkt

3. Rengjør tungen

Bruk en tunge skraper hver morgen for å fjerne plakk samt friskne pusten. En viktig årsak til dårlig ånde er oppbygging av bakterier på tungen.

4. Spis rensende mat

Matvarer som er faste eller skarpe hjelper til å rense tennene. Epler er kjent som naturens tannbørste og matvarer som gulrøtter, selleri og popcorn hører  også hjemme i kategorien. For best resultat, spis slike matvarer til slutten av et måltid. Ta for eksempel et eple eller knask på en gulrot etter lunsjen.

5. Bruk tanntråd flittig

Tanntråd er viktig, mat kan sitte lenge mellom tennene selv om du er flink til å pusse dem. I tillegg til og holde tennene friske vil du forbedre ånden din betydelig. Du kan også øve på å bruke tanntråd i blinde, klarer du dette er det lett og gjøre på farta eller når du slapper av foran tv`en.

6. Ikke skipp kveldspussen

Morgen og kvelds pussen er som kjent viktige. Det er fordi spytt (som holder hulrom forårsaker plakk av tennene) tørker opp om natten, så da er det best å fjerne tennene får plakk før søvn. Det er også viktig å børste først i morgen slik at man får børstet av plakk og bakterier som kan ha bygget seg opp mens du sov.

7. Skjul med farge

Damer: Velg en dyp farget korall eller rød leppestift. Disse fargene gjøre at tennene ser hvitere ut, mens lyse leppestifter har en tendens til å få frem det gule i tennene.

Tilbake til hjemmesiden